1515

Trump attackerar Sverige igen

USA:s president Donald Trump går till förnyad attack mot Sverige.

Bild:Seth Wenig

Donald Trump twittrade på måndagsmorgonen att ”falska medier” försöker skönmåla situationen i Sverige efter den stora flyktingvågen. Det är det senaste i Donald Trumps kampanj mot Sverige.

Det stormade rejält efter att USA:s president i ett tal i Florida i fredags påstått att något hänt i Sverige ”i går kväll”. Påståendet ingick i ett längre resonemang om terrorattacker i Europa.

Sveriges regering krävde svar från Vita huset vad Trump egentligen syftade på och förre utrikesminister och statsministern Carl Bildt undrade ironiskt vad presidenten hade rökt.

Sent på söndagskvällen svensk tid kom så ett svar direkt från Donald Trump. I ett ovanligt nedtonat twittermeddelande skrev presidenten att hans uttalande syftade på ett Fox News-inslag "om immigranter och Sverige" som sändes kvällen före talet.

Men nu är den ”gamla” Donald Trump tillbaka på Twitter och använder både versaler och utropstecken och går återigen till attack mot medierna.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/833681539997253636

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?