Annons

Trump-administrationen försenar maktöverlämningen

Trump-administrationen vill inte ge Joe Bidens-personal tillåtelse att formellt påbörja arbetet med maktöverlämningen.

Foto:Evan Vucci

Det rapporterar Washington Post. 

Historiskt har den tillträdande presidentens personal omgående fått formell tillgång till kontor, pengar och myndigheter efter att han vunnit valet. Eftersom Donald Trump ännu inte erkänt sig besegrad har så inte skett i år. 

Chefen för General Services Administration, Emily Murphy, har inte skrivit det brev som ger Biden-personalen tillgång, och än finns inga planer på att göra det.

Donald Trump är fast besluten att inte erkänna sig besegrad förrän anklagelserna om valfusk är utredda. Hur lång tid det tar innan Trump anser sig ha förbrukat alla möjligheter återstår att se, men det innebär att överlämnandet för första gången sedan år 2000 kan bli försenat. 

GSA:s godkännande behövs för att den tillträdande administrationen ska få kontorsutrymme på federala myndigheter och kunna påbörja den praktiska övergången.

Allt arbete med övergången står dock inte stilla. Biden kan påbörja arbetet med att med att hitta kandidater till platser som kräver senatens godkännande och preliminär säkerhetsklassning för personal. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?