True Heading vänder till förlust

True Heading, som är inriktade på marin navigation och listade på Aktietorget, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet på minus 2,2 miljoner kronor (2,7). Nettoomsättningen sjönk till 3,7 miljoner kronor (6,9).

 

Som tidigare har rapporterats uppdrog den i maj genomförda bolagstämman åt styrelsen att fortsätta driva frågan om en delning av moderbolaget True Heading och det helägda dotterbolaget Seapilot. Det är tänkt att göras genom en utdelning av aktierna i Seapilot till befintliga ägare i True Heading och sedan en notering även av Seapilot på Aktietorget.

"Planen är att kunna genomföra detta under kvartal fyra, hösten 2017", skriver True Heading i delårsrapporten.

I samband med detta planerar bolaget att förstärka verksamheten i Seapilot genom en nyemission, bland annat för att lösa de skulder som finns till moderbolaget och därmed även stärka upp den verksamheten för en avsevärd framtid, heter det.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?