1515

Trots jätterallyt: Analytikern tror på lyft i spelbolaget

En bruten nedåttrend och ett spelöverskott som vuxit, trots att coronakrisen svept in och raderat ut många sportevenemang. Det är ett två av sakerna som får IG:s analytiker Erik Hansén att tro på en stark börsframtid för bettingbolaget Kindred.

När Kindred KIND SDB +3,61% Dagens utveckling -aktien stod på sin topp, i februari 2018, handlades den för drygt 135 kronor. Efter det har aktien gått kräftgång, vid senaste årsskiftet var kursen 57 kronor och i mars när coronakrisen slog som hårdast var den värd endast 23 kronor.

Men sedan dess har kursen stigit med över 185 procent.

”Nu har den brutit upp från den fallande trenden sedan 2018, vilket är positivt. Något annat som är positivt är att många analytiker reviderar upp sina estimat. Vi har ett så kallat ‘starkt vinstrevideringsmomentum’ i den här aktien, något som jag gillar”, säger Erik Hansén i Börsmorgon.

Han prisar även Kindreds vinstutveckling, bolaget rapporterade ett underliggande EBITDA på 51,7 miljoner brittiska pund för andra kvartalet i år, att jämföra med 30,5 miljoner för motsvarande kvartal 2019.

Om aktiens värdering säger Erik Hansén: 

”Värderingen tycker jag ser fortsatt attraktiv ut trots att aktien har gått starkt senaste månaderna. Handlas till ett P/E-tal på 12. En bra bit under sitt femåriga genomsnitt.”

Det finns två större risker för Kindred, menar han. Den första är risken för nya regleringar från politiker. Den andra är risken för att stora sportevenemang, som OS och fotbolls-EM, skjuts upp ytterligare på grund av coronapandemin.

”Men det är inte mitt huvudscenario, om 2021 blir ett bra sportår så tror jag att Kindred kan bli en relativ vinnare. Att de har kunnat växa spelöverskottet, som vi såg i senaste kvartalsrapporten, trots många uppskjutna och inställda events, det visar ändå på en bra underliggande styrka i verksamheten. Så det är en aktie som jag gillar.”

 


Innehåll från VerizonAnnons

Här är framtiden inom nätverkssäkerhet: ”Har en enorm potential”

Det finns många tydliga fördelar med digitaliseringen för företag. Men verkligheten är att många team som arbetar med affärsteknologi har svårt att hantera och säkra en komplex och mångfacetterad it-miljö. Det nya säkerhetskonceptet Secure Access Service Edge kommer att omdefiniera företagets framtid.

Läs rapporten: Så skyddar du din organisation från cyberhot.  

I dag är många företag oroliga över ökningen av it-säkerhetshot. Hur ska de lyckas balansera tryggheten och säkerheten i sin molnbaserade infrastruktur i takt med den tekniska utvecklingens framfart?

Uppkomsten av en ny hybrid arbetsmodell medför många fördelar som till exempel högre produktivitet och bättre mående bland de anställda. Samtidigt är säkerhetsaspekterna tillräckligt oroande för att ge även det mest snabbrörliga och progressiva it-teamet huvudvärk. 

Enligt säkerhetsrapporten ”Verizon Data Breach Investigations Report”, beror 85 procent av alla dataintrång på den mänskliga faktorn. Digitaliseringen i samhället är med andra ord en dröm för många cyberbrottslingar. Vi använder allt fler appar, enheter och plattformar samtidigt som vi har en hybrid arbetsmiljö. Men det går att omvärdera nätverkssäkerheten med hjälp av Secure Access Service Edge, SASE. 

Säkerheten är en grundläggande beståndsdel av nätverket

Begreppet myntades av Gartner 2019 och innebär huvudsakligen att ett företags nätverk kopplas samman med avancerade och robusta nätverkssäkerhetstjänster, som till exempel Zero Trust-nätverksåtkomst, brandvägg som tjänst och Cloud Access Security Broker. Men för vissa företag, som Verizon Business, har konceptet SASE funnits långt innan Gartner namngav det; för att garantera att säkerheten är en grundläggande beståndsdel av nätverket, samtidigt som molnerbjudanden alltid har varit centrala för företaget. 

Enligt en undersökning från Dell’Oro Group spås SASE-marknaden som helhet uppnå en årlig tillväxttakt på 116 procent och uppgå till 5,1 miljarder dollar 2024. SASE har en enorm potential. Om tre år kommer fyra av tio företag att ha strategier för införande av SASE. Det faktum att SASE-infrastruktur finns i molnet gör det lättare för företag att optimera sin åtkomstprestanda och sammanlänka sina resurser, oavsett plats. Fördelarna är bland annat minskad utvecklingstid, snabbare speed-to-market och förbättrad flexibilitet.

När det gäller SASE så finns det ingen lösning som passar alla företag. Verizon Business konstaterar att det är viktigt att arbeta tillsammans med en partner som förstår komplexiteten i de nätverks- och säkerhetsfunktioner som ingår i SASE. 

När företag i allt högre grad använder molnet, distansarbete och är beroende av nyare teknik, som 5G och höghastighetsinternet, kommer ”rena” SD-WAN-lösningar utan integrerad säkerhetsfunktionalitet att få det svårt att förse företag med den säkerhet de önskar. 

Läs mer om hur du skyddar din komplexa digitala miljö 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?