Annons

Trots jätterallyt: Analytikern tror på lyft i spelbolaget

En bruten nedåttrend och ett spelöverskott som vuxit, trots att coronakrisen svept in och raderat ut många sportevenemang. Det är ett två av sakerna som får IG:s analytiker Erik Hansén att tro på en stark börsframtid för bettingbolaget Kindred.

När Kindred KIND SDB +3,18% Dagens utveckling -aktien stod på sin topp, i februari 2018, handlades den för drygt 135 kronor. Efter det har aktien gått kräftgång, vid senaste årsskiftet var kursen 57 kronor och i mars när coronakrisen slog som hårdast var den värd endast 23 kronor.

Men sedan dess har kursen stigit med över 185 procent.

”Nu har den brutit upp från den fallande trenden sedan 2018, vilket är positivt. Något annat som är positivt är att många analytiker reviderar upp sina estimat. Vi har ett så kallat ‘starkt vinstrevideringsmomentum’ i den här aktien, något som jag gillar”, säger Erik Hansén i Börsmorgon.

Han prisar även Kindreds vinstutveckling, bolaget rapporterade ett underliggande EBITDA på 51,7 miljoner brittiska pund för andra kvartalet i år, att jämföra med 30,5 miljoner för motsvarande kvartal 2019.

Om aktiens värdering säger Erik Hansén: 

”Värderingen tycker jag ser fortsatt attraktiv ut trots att aktien har gått starkt senaste månaderna. Handlas till ett P/E-tal på 12. En bra bit under sitt femåriga genomsnitt.”

Det finns två större risker för Kindred, menar han. Den första är risken för nya regleringar från politiker. Den andra är risken för att stora sportevenemang, som OS och fotbolls-EM, skjuts upp ytterligare på grund av coronapandemin.

”Men det är inte mitt huvudscenario, om 2021 blir ett bra sportår så tror jag att Kindred kan bli en relativ vinnare. Att de har kunnat växa spelöverskottet, som vi såg i senaste kvartalsrapporten, trots många uppskjutna och inställda events, det visar ändå på en bra underliggande styrka i verksamheten. Så det är en aktie som jag gillar.”

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?