Trots bubbelvarning – börsexperten slår ett slag för fastigheter

En fastighetsbubbla avskräcker inte Jonas Olavi, oberoende börsexpert, för att köpa fastigheter. Avkastningen är fortsatt mycket högre än andra instrument, såsom räntor eller att ha pengarna på ett sparkonto på banken.

”Fastighetsbolagen har blivit obligationsaktier, med hög avkastning till mindre risk”, säger han i dagens Börsmorgon.

Foto:Di

Värderingarna har kommit upp för fastighetsbolagen men en premie är motiverad med bakgrund av att bolagsledningarna är skickliga på att förvalta sina bestånd. Det säger Jonas Olavi, oberoende börsexpert, till Di TV i morgonens Börsmorgon.

”Det går att jämföra med investmentbolagen, det kan vara premie på de aktierna för att man tycker att ledningen gör ett bra jobb.”, säger Jonas Olavi.

Däremot bör man vara selektiv i sektorn.

”Man får välja om man vill ha högrisk fastigheter eller lågrisk fastigheter.”

Se mer om fastighetsbolagen och deras attraktion på börsen i klippet ovan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?