1515

Trots bombhot och storbrand – tågen mer i tid än förra året

Sommarens tågtrafik har varit punktligare än förra året, enligt Trafikverkets statistik.

Fler än 98 procent av tågen till Arlanda norra var i tid.
Fler än 98 procent av tågen till Arlanda norra var i tid.Foto:JONAS EKSTRÖMER / TT

Junitrafiken må ha varit mindre punktlig än de övriga månaderna till följd av en dubblering av tågstörningar som olyckor, åskoväder och bombhotet vid Malmö central, men den var fortfarande bättre än junitrafiken 2018.

I snitt inkom 90,6 procent av tågen i tid under juni, juli och augusti 2019. Motsvarande siffra för 2018 var 86,4 procent.

Juli var den bästa månaden sedan januari 2013 vad det gäller tåg som inkom inom utsatt tid med en punktlighet på 92,6 procent. Under augusti var tågen lite mer försenade, mycket på grund av branden i ett godsmagasin i Hässleholm som orsakade skador på järnvägsanläggningen som tog en vecka att åtgärda.

Resande till Vassijaure utanför Kiruna drabbades mest i landet av förseningar. Dit kom 72 procent av tågen i tid i augusti.

Arlandaresenärer verkar dock inte ha behövt oroa sig för att missa flyget. Till Arlanda norra kom över 98 procent av tågen i tid i augusti 2019.

För att ett tåg ska räknas som punktligt i statistiken krävs det att det inkommer till avsedd station senast fem minuter efter utsatt tid.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?