Annons

Tredje våg i Sydkorea – barer och nattklubbar stängs

En begynnande tredje våg av covidsmitta får myndigheterna i Sydkorea att på nytt införa skärpta restriktioner.

Lördagens siffror på 330 nya smittade var visserligen något lägre än de 386 som registrerades dagen före. Men det var den femte dagen i rad med fler än 300 fall.

”Det blir allt tydligare att den tredje vågen av covid-19-utbrott är i full gång”, säger hälsominister Park Neung-Hoo.

”Situationen är oerhört allvarlig”.

Smittspridningen har drivits på av flera mindre utbrott i det tätbefolkade huvudstadsområdet, enligt hälsoministern.

Därför beslutar man nu att Seouls barer och nattklubbar måste stänga. Vidare måste restauranger stänga sina serveringar senast klockan 21 medan restriktioner även införs för träningsanläggningar och liknande verksamheter. Därtill begränsas besöksantalet vid religiösa möten och sportevenemang.

Sydkoreas huvudsakliga taktik i kampen mot pandemin har varit omfattande testande och smittspårning för att fort slå ner begynnande utbrott utan att behöva införa allt för strikta restriktioner.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?