1515
Annons

Tre klagar på konkurrensen i 5g-auktioner

Mobiloperatören Tre riskerar att stängas ute från nästa generations mobiltelefoni, 5g, om auktionerna blir som Post- och telestyrelsen föreslår.

Det hävdar vd Haval van Drumpt i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Foto:Szilard Koszticsak

I vår ska de första licenserna för 5g-spektrum auktioneras ut i Sverige. 

Vi ligger långt efter en del marknader - som USA, Sydkorea och Japan - där 5g-nät redan tagits i drift, men också delar av Europa.

Enligt det förslag som Post- och telestyrelsen, PTS, den ansvariga myndigheten för auktionerna, lämnat till regeringen, föreslås en modell där 3,5 GHz-bandet som kommer att hysa de första 5g-frekvenserna sannolikt delas mellan tre aktörer.

Problemet är bara att Sverige har fyra stora mobiloperatörer.

Den minsta av dessa, Tre, är rädd för att bli utan.

”Om spektrumauktionen konstrueras på det sätt som PTS föreslår kan en aktör tryckas ut från marknaden”, skriver Tre Sveriges vd Haval van Drumpt på DN Debatt.

Han varnar för att konkurrensen kommer att sättas ur spel, och priserna drivas upp om så blir fallet.

”Det sammanlagda värdet av att exkludera en operatör från marknaden beräknas under licenstiden till 28-32 miljarder kronor”, skriver Haval van Drumpt.

 


”Storskalig rekrytering närmast omöjlig med dagens löner”

Färre än en procent av ingenjörerna i landet är arbetslösa. Nu varnar facket för havererade anställningsplaner om inte industrin i norr är beredd att betala Stockholmslöner. 

”Storskalig rekrytering blir närmast omöjlig med dagens lönenivåer”, säger Johan Kreicbergs på Sveriges ingenjörer.

Foto:Mostphotos

Arbetslösheten bland landets ingenjörer är rekordlåg – bara 0,9 procent står för närvarande utan jobb. Det finns alltså en del erbjudanden att välja mellan, konstaterar fackförbundet Sveriges ingenjörer som hävdar att det blir svårt att rekrytera de volymer som behövs till den gröna industrin i norra Sverige. 

Trots bristen på kompetens ligger snittlönen för en ingenjör i Västerbotten respektive Norrbotten fortfarande cirka 15 procent under den i Stockholm och mellan 5–10 procent lägre än den i stora delar av övriga Sverige. 

”Min slutsats är att storskalig rekrytering blir närmast omöjlig med dagens lönenivåer”, kommenterar Johan Kreicbergs, samhällspolitisk chef på Sveriges ingenjörer, och tillägger: 

”Det kommer också att bli betydligt svårare att behålla de ingenjörer som redan bor i norra Sverige.” 

Vidare anser han att de nettoökningar som lyfts fram blir missvisande, eftersom lönerna drar ned jobbens attraktionskraft.

”Skillnaderna har funnits i många år och har kunnat upprätthållas av att få varit beredda att flytta från sin arbetsmarknadsregion. Dessutom har de vägts upp av bostadspriserna i exempelvis Stockholm.”

Johan Kreicbergs, samhällspolitisk chef på Sveriges ingenjörer.
Johan Kreicbergs, samhällspolitisk chef på Sveriges ingenjörer.Foto:Press

Med pandemin och möjligheterna att jobba på distans har arbetsmarknaden vidgats. Bland ingenjörer märks en tydlig trend att fler tar arbete i en annan del av landet, utan att flytta från hemorten. 

”Vi ser hur medlemmar förhandlar fram lösningar, där man bara behöver vara fysiskt på arbetsplatsen någon dag i veckan. Det kan förbättra rekryteringsutsikterna för bolag långt norrut. Samtidigt ökar konkurrensen om de ingenjörer som redan bor i regionen”, fortsätter Johan Kreicbergs. 

Bara 8 procent av medlemmarna, framför allt yngre ingenjörer, är beredda att flytta till en ort för en löneökning på 10–15 procent. Om eventuell partner också får ett jobb på orten ökar andelen som kan tänka sig att flytta till 16 procent. 

”Ifall man dessutom får styra varifrån man utför arbetet skulle ytterligare 26 procent acceptera jobberbjudandet. Det motsvarar cirka 60.000 ingenjörer”, säger han vidare. 

Lockar inte lägre bostadskostnader?
”För många är det en för stor apparat att ta med sig familjen och rycka barnen från skolan. De flesta är inte beredda att sälja sin bostad och starta ett helt nytt liv.”

Lösningen, som han ser det, är att erbjuda distansarbete och motsvarande löner som i huvudstaden. 

”Utmaningen är inte bara att rekrytera ny kompetens, utan också att behålla den man har nu när en nationell arbetsmarknad öppnats upp”, säger Johan Kreicbergs och betonar:

”Det är en galen efterfrågan på ingenjörer. Minskar inte löneskillnaderna, blir det i princip omöjligt att tillgodose personalbehovet.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?