ANNONS:
Till Di.se
Trump: Rysshärvan i Vita huset

Tre avslöjanden om Trump i nya boken

  • Foto: TT

En ny bok om USA:s president Donald Trump väcker stor uppståndelse och har utlöst ett ordkrig mellan Trump och hans tidigare chefsstrateg Steve Bannon.

Här är tre avslöjanden, som flera medier skriver om:

Trump trodde på förlust

Trump hade ställt in sig på att förlora valet. Kort efter klockan 20 på valkvällen när det stod klart att Trump kanske skulle vinna berättade Donald Trump junior för en vän att hans pappa såg ut som han hade sett ett spöke. Hustrun Melania hade tårar i ögonen, och det var inte av lycka, enligt Steve Bannon.

Trumps rädsla för att bli förgiftad

Trump har länge haft en rädsla över att bli förgiftad, det är en anledning till att han gillade att äta på McDonalds. På snabbmatskedjan "vet ingen att han är på väg och all mat är gjord på förhand och säker" är Trumps logik.

Ivanka Trump vill också bli president

Enligt boken vägde dottern Ivanka Trump och hennes make Jared Kushner för och emot och beslutade sig för att acceptera sina roller i Vita huset, mot nästan alla bekantas råd. Det var ett gemensamt beslut. De två har också en uppgörelse, om det någon gång i framtiden kommer ett tillfälle kommer hon att vara den som ska försöka bli president. Den första kvinnliga presidenten ska bli Ivanka Trump, inte Hillary Clinton, sade hon själv.

Det är journalisten och författaren Michael Wolff som ligger bakom den kommande boken "Fire and fury: Inside the Trump White house". Boken bygger på över 200 intervjuer med Trump själv, hans närmaste krets och andra personer i administrationen.

Enligt Trumps talesperson Sarah Sanders är boken full av falska påståenden och saker som inte stämmer.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies