ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
It-skandalen i Transportstyrelsen

Transportstyrelsen utreder korruption efter IBM-upphandlingen

  • Transportstyrelsens tidigare generaldirektör Maria Ågren. Foto: TT, Di (montage)

Transportstyrelsen har tagit upp en tidigare utredning om korruption i samband med upphandlingen som IBM vann. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Redan ett drygt halvår efter att IBM vunnit den upphandling som ledde till it-skandalen på Transportstyrelsen tidigare i år fick myndigheten in ett tips om att det funnits privata relationer mellan anställda på Transportstyrelsen och på det bolag som hjälpte till vid upphandlingen.

Enligt det anonyma tipset ska en tidigare högt uppsatt chef på Transportstyrelsen som haft en nyckelroll i upphandlingen ha sagt upp sig och börjat jobba på det andra bolaget i samband med att kontraktet förlängdes.

Vidare rapporterar Dagens Nyheter att tipsaren bett om en granskning av upphandlingen med IBM eftersom flera personer på myndigheten misstänkte att allt inte gått rätt till.

Transportstyrelsen inledde en utredning som klar ett knappt halvår senare. Bara några dagar därpå avslutade den tidigare generaldirektören Maria Ågren ärendet.

Nu återupptas utredningen igen med hänvisning till att det framkommit nya uppgifter.

"Jag kommer inte att kommentera det eftersom det är et återuttagen utredning och att den just nu pågår. Det är ett arbete som vi gör och behöver göra i lugn och ro utan att prata om innehållet", säger Jaana Elo, personaldirektör på Transportstyrelsen, till Dagens Nyheter

Tyck till