Annons

Trakasserier skrämmer bort kvinnor från skogen

Sexuella trakasserier och diskriminering är fortfarande utbrett i skogsbranschen. Det gör att få kvinnor lockas till det som är en av Sveriges verkliga framtidsbranscher i klimat- och hållbarhetstrendernas spår.

Anna-Karin S. Öjerskog , HR-chef på Skogssällskapet
Anna-Karin S. Öjerskog , HR-chef på Skogssällskapet

Bara knappt var fjärde kvinna, 24 procent, kan tänka sig att arbeta i skogsbranschen. Bland männen är intresset nästan dubbelt så högt, 45 procent. Det visar en undersökning från Skogssällskapet. 

”Vi ser tyvärr ingen positiv trend på våra lärosäten. Att ha en inkluderande studiemiljö är ju det första steget. Vi får rapporter att det inte är jämställt där”, säger Anna-Karin S. Öjerskog, HR-chef på Skogssällskapet.

Trots åtgärder är diskriminering och sexuella trakasserier fortsatt en del av vardagen på svenska skogsutbildningar, visar mycket riktigt ny forskning vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU. Starka traditioner, hierarkier, tystnadskultur och brist på agerande från lärare och ledare är några av de bakomliggande orsakerna, konstaterar forskarna Ann Grubbström och Stina Powell.

”Sedan handlar det inte bara om att få kvinnor att välja branschen utan också få dem att stanna kvar. För det är också en jätteutmaning”, säger Anna-Karin S. Öjerskog.

”Största ansvaret ligger på oss ledare i branschen. Vi måste ha ett inkluderande ledarskap. Vi måste förstå maskulinitetsnormer och vad jämställdhetsarbete faktiskt innebär”, fortsätter hon och har också klart för sig varför skogsbranschen fortfarande inte lockar kvinnor.

”Vi är en bransch som är inbäddad i maskulinitetsnormer och manligt kodade beteenden och intressen som jakt och traditioner att det är männen som fortfarande ärver skogen.”

Det finns dock möjligheter att förändra synen på branschen, menar Anna-Karin S. Öjerskog.

”Vi behöver bli bättre på att lyfta fram skogsbranschens position inom hållbarhet, för hållbarhet och klimat intresserar kvinnor i större utsträckning än män. Det är egentligen öppet mål för branschen här, men vi har inte lyckats i vår kommunikation.”

En del i arbetet för att locka fler kvinnor till branschen är skogsbranschens nybildade jämställdhetsråd, som består av en mängd aktörer från näringsliv, myndigheter, akademi, arbetsgivarförbund och skogsägarrepresentanter. 

Skogsbranschen står inför stora pensionsavgångar de närmaste åren. Samtidigt utvecklas skogsbruket och hållbarhetsfrågorna blir som sagt allt viktigare. Sammantaget gör det att branschen behöver såväl fler personer som fler olika kompetenser.

”Det som ändå är glädjande då är att var tredje svensk kan tänka sig att arbeta i skogsbranschen”, konstaterar Anna-Karin S. Öjerskog.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera