Annons

Traction sänker utdelningen

Investmentbolaget Traction redovisar ett resultat efter skatt på 127 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (16). Resultatet per aktie uppgick till 8:59 kronor (1:09).

I resultatet ingår värdeförändringar avseende värdepapper om 119 miljoner kronor (6,4).

En utdelning om 2:15 kronor per aktie föreslås för helåret 2016 (2:55).

"Utdelningsförslaget är i linje med bolagets utdelningspolitik som innebär att utdelningen anpassas så att det inte uppstår någon skattekostnad i moderbolaget", skriver bolaget i rapporten.

Substansvärdet uppgick till motsvarande 168 kronor per aktie vid periodens slut (143).

Traction har innehav i bland annat Nilörngruppen, BE Group och Drillcon.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?