ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Trä i huvudrollen på designveckan: ”Alla pratar om hållbarhet”

  • Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Första veckan i februari fylls Stockholm av design med utställningar och evenemang. 

Designveckan har blivit en viktig vecka för designers som visar upp sina nya produkter och de senaste trenderna, där naturmaterial som trä dominerar. 

”Alla pratar om hållbarhet”, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair. 

Under designveckan i Stockholm fyller Stockholm Furniture & Light Fair Stockholmsmässan i Älvsjö med utställningar som visar de senaste nyheterna inom inredningsdesign. Där får besökarna ta del av bland annat ny design, nya produkter och nya material. Mässan riktar sig under början av veckan till verksamma inom branschen och har öppet för allmänheten under den avslutande lördagen.  

”Det är världens största mötesplats för Skandinavisk design, merparten Skandinaviska producenter finns på plats men du kan också se Greenhouse där unga, oetablerade designers får introducera sina produkter”, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Samma vecka arrangerar de också Stockholm Design Week med olika aktiviteter runt om i Stockholm. Den första veckan hölls 2002 som ett komplement till mässan för att ge besökarna en större helhetsupplevelse. Efter en dag på mässan kan besökarna delta i olika aktiviteter på stan under kvällstid. 

”Det finns många evenemang som jag tror är roliga, som ”Imaginations” av formgivaren Alexander Lervik och den turnerande utställningen av Ung Svensk Form. Det är en stor variation i karaktär beroende på om det är unga eller mer etablerade aktörer”, säger Cecilia Nyberg. 

När den första veckan hölls var evenemangen få och det var endast inbjudna branschbesökare som kunde delta. I år har veckan över 200 evenemang som bland annat inkluderar middagar, mingel och utställningar. Nu är också många av aktiviteterna öppna för allmänheten. 

”Det finns ingen annan vecka där man kan se en sådan stor bredd av utställningar och aktiviteter inom design. Besöker man mässan på lördag när den är öppen för allmänheten får man se alla nya produkter och material som kommer att finnas ute i butik framöver”, säger Cecilia Nyberg. 

Föga förvånande är hållbarhet ett aktuellt tema inom design. Det syns på både formgivning och val av material.

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer