Annons

Totalförbud mot nya bensin- och dieselbilar klubbat i EU-parlamentet

BRYSSEL Europaparlamentet röstade på tisdagen för att förbjuda koldioxidutsläpp från personbilar och skåpbilar från 2035.

Foto:Larsen, HÂkon Mosvold

Det bör i praktiken betyda förbud för förbränningsmotorer från detta år.

Med röstsiffrorna 340-279 godkände Europaparlamentet den kompromiss som representanter från parlamentet och EU-länderna enades om den 28 oktober.

Ett delmål sätts till 2030 om 55 procents minskade koldioxidutsläpp från nya personbilar och 50 procents minskade utsläpp från nya skåpbilar.

”Denna förordning uppmuntrar tillverkning av fordon med inga och låga utsläpp. Målen skapar tydlighet för bilindustrin och stimulerar innovation och investeringar”, sade parlamentets huvudförhandlare, den nederländske liberalen Jan Huitema, i ett uttalande.

Biltillverkare med små volymer (1.000 till 10.000 nya bilar per år eller 1.000 till 22.000 skåpbilar) får undantag till slutet av 2035.

LÄS OCKSÅ: Trendbrottet: Nu är det billigare att äga en fossilbil

Tillverkare av färre fordon än 1.000 per år får ett permanent undantag, kallat Ferrari-undantaget eftersom det främst rör sig om sportbilar.

Från 2025 ska kommissionen vartannat år utvärdera hur EU närmar sig målet om noll utsläpp för fordon, inklusive effekten på konsumenter, sysselsättning och tillgången på fordon med låga utsläpp.                   

Nästa steg är att EU-länderna i ministerrådet röstar om överenskommelsen för ett slutligt godkännande.

Lagstiftningen är en del av EU:s stora klimatpaket Fit for 55, som ska sänka utsläppen av växthusgaser med 55 procent till 2030 jämfört med 1990.

Innehåll från Pontus Frithiof La TourAnnons

Chambre séparée 84 meter över havet – mitt i Stockholm

Högt över havet och Stockholms takåsar, längst upp i den klassiska DN-skrapan, öppnar sig inte bara en fantastisk utsikt. Där finns även resultatet av krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs mångåriga dröm.

– La Tour är en krog med mycket höga kulinariska ambitioner men i en avspänd och lite vänligare inramning än traditionell ’fine dining’, säger han.

Läs mer om La Tour, Le Bar och våra chambre separées 

Ett signum är möjligheten att boka ett chambre séparée med plats för åtta eller tolv personer. Efter överenskommelse går ett sådant att boka på valfri tidpunkt, även utanför restaurangens ordinarie öppettider.

– Med våra chambre séparée erbjuder vi mindre sällskap att njuta av La Tour i en avskild miljö. Vare sig det är en privat middag eller ett affärsmöte bidrar våra chambre séparée till ett lugn. Såväl upplevelsen av maten som samtalen kan blomstra lite extra.

Pontus Frithiof ambition är att La Tour ska hålla högsta internationella nivå – med en välkomnande stämning.
Pontus Frithiof ambition är att La Tour ska hålla högsta internationella nivå – med en välkomnande stämning.

I över 25 år har Pontus Frithiof varit med och präglat Stockholms krogliv. Men med La Tour har han första gången kunna låta sin vision löpa linan ut – tanken som genomsyrar restaurangen kallar han för 'power dining'.

Menyn utgår från klassisk fransk matlagning med en modern och personlig touch. Endast råvaror av högsta kvalitet kommer över tröskeln. Portionerna är dessutom ämnade att mätta – och inte bara vara vackra att se på.

– Jag vill att maten, miljön och serveringen ska hålla högsta internationella nivå, men att La Tour ska vara välkomnande elegant snarare än stram och pretentiös.

Restaurangen består av en sparsmakat och samtidigt ombonat inredd matsal som rymmer 26 gäster. Där serveras en à la carte-meny. Det i sig är ovanligt bland restauranger i det översta segmentet, men ger gästen större valfrihet att välja en maträtt utifrån sina egna smakpreferenser, konstaterar Pontus Frithiof.

Ett besök börjar ofta i kontakt med restaurangens concierge. I entrén ledsagas då gästen till hissen, som går direkt till våning 23. Men det finns även möjlighet att inleda upplevelsen redan utanför den egna dörren genom att hämtas upp med limousin.

Läs mer om La Tour, Le Bar och våra chambre separées 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pontus Frithiof La Tour och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera