Torypartiets gruppledare avgår inför brexitomröstningen

Gareth Johnson, gruppledare för premiärminister Theresa Mays konservativa parti i det brittiska parlamentet, avgår från sin post. I ett brev på Facebook skriver han att han inte kan stödja regeringens brexitavtal med EU.

Bland annat skriver Gareth Johnson att han inte kan stödja den nödlösning för gränsen mellan Irland och Nordirland som Theresa May kommit överens med de övriga EU-ledarna om.

"Dessvärre hindrar detta avtal oss från att ta kontroll och istället blir lämnar det oss fjättrade av EU på obestämd tid", skriver Gareth Johnson.

Enligt Gareth Johnson skulle en implementering av det föreslagna brexitavtalet inte respektera den folkomröstning som hölls för två år sedan.

Gruppledarens avgång är det senaste bakslaget för Theresa May inför tisdagens omröstning i det brittiska parlamentet där hennes förslag till utträdesavtal väntas gå mot en stor förlust.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?