Torssell: Så mycket ska Stockholmsbörsen upp

Stockholmsbörsen har gått som tåget under hösten och är upp omkring 5,4 procent de senaste tre månaderna. Enligt Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking, har dock börsen mer att ge.

I en färsk analys spår Johnny Torssell att Stockholmsbörsen ska stiga 5-10 procent från nuvarande nivå fram till april.

”På kort sikt är gummisnodden hårt spänd och vi kommer säkert få se kortvariga nedgångar, men på längre sikt ser jag inget som talar för nedgång i nuläget. Rekylerna kommer att attrahera nya köpare”, säger Johnny Torssell i en kommentar.

Enligt Johnny Torssell har vi ett fortsatt positivt tolkningsföreträde på börsen samtidigt som vi är inne i en period som historiskt har varit stark. Han ser även ljust på börsläget i USA och Europa.

”Min analys för USA-börsen indikerar fortsatta uppgångar de kommande månaderna som det mest troliga scenariot. Även i Europa, som tidigare har legat efter USA, har det nu brutit upp med tydlighet och därmed har det lossnat även för de viktiga europeiska marknaderna. Till och med Italien-börsen har exploderat upp, trots valresultatet – ett styrketecken”, säger Johnny Torssell.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?