1515
Annons

Topprepublikan till Trump: Detta måste få ett slut

Hoten och påhoppen efter valet i USA har blivit för mycket, säger en ledande republikan i Georgia. Gabriel Sterling kan knappt hålla sorgen och vreden tillbaka när han vädjar:

”Det. Har. Gått. För. Långt.”

Gabriel Sterling.
Gabriel Sterling.Foto:Brynn Anderson

Gabriel Sterling är chef för vågmästarstatens röstsystem, och såg skakad ut när han inledde tisdagens presskonferens om läget efter valet.

”Jag ska göra mitt bästa för att hålla ihop...” säger han, och pausar.

”Eftersom...”

”Det. Har. Gått. För. Långt.”

Sedan listar Sterling en rad anmärkningsvärt brutala utspel från allierade till president Donald Trump, bland annat att advokaten Joe diGenova sagt att den sparkade tjänstemannen Chris Krebs borde ”föras ut i gryningen och skjutas”.

Sterling nämner också att personliga uppgifter spridits om Brad Raffensperger, republikansk delstatsminister med ansvar för valet.

”Hans fru sedan 40 år får sexualiserade hot i sin mobiltelefon.”

”Det måste få ett slut!” nästan skriker Sterling.

”Herr president, ni har inte fördömt dessa handlingar eller detta språkbruk.”

Trumps anklagelser om utbrett valfusk, som presidenten framför utan några bevis, ligger bakom hoten, säger Sterling.

”Någon kommer att skadas, någon kommer att skjutas, någon kommer att dödas”, befarar han.

”Jag kan inte ens börja visa hur arg jag är just nu. Och varje amerikan, varje Georgia-bo, såväl republikaner som demokrater, bör dela denna ilska.”

Georgia är en av de viktiga så kallade vågmästarstaterna som hjälpt demokraten Joe Biden att besegra Trump i presidentvalet, med 306 elektorer mot 232.

Trump verkar dock inte lyssna på sin partikamrat Sterling. Som svar på Twitter-inlägg med Sterlings uttalanden fortsätter den avgående presidenten att kalla valet för riggat: ”Redovisa namnteckningar och kuvert. Avslöja det massiva röstfusket i Georgia.”

Biden inställd på att radera Trump ur historieböckerna

USA:s nye president Joe Biden tycks vara inställd på att radera Donald Trump ur historieböckerna. De exekutiva ordrar som planeras under hans första tio dagar i Vita huset går i princip helt ut på att upphäva sin företrädares beslut. 

Här är landet Joe Biden ärver av Donald Trump. 

Foto:TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera