Annons

Toppkockens goda bok släpps i ny variant

Förra året lanserade den ideella organisationen Hand in Hand den exklusiva foto- och kokboken ”Recipe for change” som de tagit fram tillsammans med toppkocken Paul Svensson. Nu släpps boken som storpocket parallellt med en stor fotoutställning. 

Ett av fotografierna i boken ”Recipe for change”.
Ett av fotografierna i boken ”Recipe for change”.Foto:Lena Granefelt
Ett av fotografierna i boken ”Recipe for change”.
Ett av fotografierna i boken ”Recipe for change”.Foto:Lena Granefelt

Boken innehåller som titeln avslöjar en del recept men är också enligt Lena Telander, pr- och eventansvarig på Hand in Hand, deras recept för förändring. Genom nära personporträtt får läsaren möta kvinnor i Kenya som utbildats av Hand in Hand. Boken trycktes först upp i 100 exemplar och var en gåva för de som donerade mer än 50.000 kronor till organisationen. Den första utgåvan har hittills inbringat nästan 2,5 Mkr i donationer. 

”Den första utgåvan var väldigt exklusiv, men nu vill vi göra den tillgänglig för fler. Så vi har gjort en fin pocketvariant”, säger Lena Telander, pr- och eventansvarig på Hand to hand. 

Pocketvarianten lanseras i samband med fotoutställningen ”I'm a business woman” som visas för allmänheten på Volvo Studio i Kungsträdgården mellan den 11 och den 31 oktober. Hand in Hand är verksamma i Afghanistan, Indien, Kenya och Zimbabwe. De har också samarbeten med partnerorganisationer i Myanmar och Kambodja. Bilderna i boken är tagna av fotografen Lena Granefelt och utställningen visar ett urval av bilderna från boken plus ett antal andra som hon tagit under resor till Kenya tillsammans med Hand in Hand och Paul Svensson.  

”Med boken och utställningen vill vi bredda bilden av en entreprenör. Vi vill visa den här småskaliga entreprenören som verkar i Kenya som genom sitt entreprenörskap tagit sig ur fattigdom och vi vill lyfta fram de kvinnliga entreprenörerna”, säger Lena Telander. 

Paul Svensson och Christofer Ekman står bakom recepten i boken som baseras på de grödor som de kvinnliga entreprenörerna odlar. 

”Stoltheten och glädjen hos Hand in Hands entreprenörer går inte att ta miste på. Alla jag möter har respekt för vad jorden och djuren ger och alla råvaror får samma uppmärksamhet, det är en bild jag bär med mig hem och som jag inspirerats av i min tolkning av det kenyanska köket för Recipe for Change”, säger Paul Svensson.

Pocketvarianten av ”Recipe for change” kommer finnas som valbar gåva för de som donerar 500 kronor eller mer till Hand in Hand och lanseras under torsdagen. 

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?