Annons

Toppchefen går in och stödjer tjänst efter Metoo

Toppchefen Sarah McPhee ger sig in i Metoo-kampanjen.

Hon investerar i en tjänst som ska hjälpa företagare att sätta stopp för sexuella trakasserier, skriver SvD.

Sarah McPhee.
Sarah McPhee.Bild:Magnus Hjalmarson Neideman

Fjärde AP-fondens ordförande och försäkringsjätten SPP:s tidigare vd Sarah McPhee har tagit till sig av alla de upprop som gjorts i samband med Metoo-kampanjen. Därför går hon nu in och finansierar bolaget Clusjion, där kränkningar och nedvärderande beteenden ska kunna kartläggas.

”Även om jag inte upplevt de fruktansvärda saker som det berättas om i uppropet metoo, så finns det ständigt kommentarer och handlingar som gör att kvinnor inte når sin fulla potential i arbetslivet”, säger Sarah McPhee, till SvD.

Tjänsten, som hon själv önskar funnits under sin karriär,  går ut på att anställda anonymt ska kunna rapportera om de behandlats illa. Ledningsgrupper och andra avdelningar ska sedan kunna ta del av statistiken. 

”Clusjion handlar om att få upp diskussionen till de fortfarande manligt dominerade ledningsgrupperna”, säger Sarah McPhee.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?