Annons

Toppchef lämnar Amazon – sågs som Bezos tronarvinge

Amazons toppchef och en av Jeff Bezos närmaste män, Jeff Wilke, lämnar bolaget efter 21 år. Wilke sågs av många som en trolig efterträdare till grundaren Bezos, rapporterar CNN.

Jeff Wilke vid en konferens i Las Vegas 2019.
Jeff Wilke vid en konferens i Las Vegas 2019.Foto:Joseph Pisani

Jeff Wilke är sedan 2016 global chef för Amazons globala konsumentaffär och har jobbat inom bolaget sedan 1999. 

Wilkes har haft ansvar för det som de flesta kunder känner som Amazon, bland annat e-handelssajten och logistikverksamheten som lagerför och levererar varor. Han kommer att lämna Amazon nästa år.

Ny konsumentchef på Amazon blir Dave Clark, redan i dag en toppchef inom jättebolaget. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?