Annons

Topparna sålde - då faller it-bolaget

It-bolaget Micro Systemation faller på småbolagslistan efter att det blev känt att vd:n och vice vd:n sålt stora poster i onsdags.

Micro Systemation är en dryg halvtimme in i fredagshandeln ned nästan 7 procent på Stockholmsbörsen. Under morgonen skickade it-bolaget ut ett pressmeddelande om att bolagets vd Joel Bollö och styrelseordförande Örjan Gatu sålt av stora aktieposter i Micro Systemation. 

Båda ville där poängtera att försäljningarna inte ska ses som minskad tro på bolaget.

”Med ett 2017 bakom oss där både omsättning och resultat noterade en ny rekordnivå ser jag fram emot att fortsätta utveckla och växa MSAB. Jag talar för både mig och Örjan Gatu när jag säger att de aktier vi avyttrat under februari ej skall missförstås som en minskad tro på bolaget och dess framtid", skriver Joel Bollö i pressmeddelandet.

Enligt Finansinspektionens insynslista rör det sig i Joel Bollös fall om 80.000 aktier till ett värde av 6,2 miljoner kronor. Och Örjan Gatu sålde 429.000 aktier till ett värde av 33 miljoner kronor. 

Försäljningarna har dock färgat av sig bolagets aktiekurs som faller rejält under fredagen. 09.50 var aktien ned 6,3 procent och på ett år har bolaget fallit 21 procent.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?