ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Toppar ska utbilda ledare för framtiden

  • Foto: Hasse Holmberg / TT, Vilhelm Stokstad/TT

Annie Lööf, Marie Wall och Hélène Barnekow är några av toppnamnen som ska föreläsa på Handelshögskolans nya ledarskapsutbildning som startar i mars. Fokus ligger på framtidens digitala transformation.

Utbildningen heter Decoding X och vänder sig till ledare inom så väl näringsliv som den offentliga sektorn. Det är drygt 40 deltagare som betalar 155.000 kronor var för att lära sig vad de kan göra för att hänga med i den fortsatta digitaliseringen.

"Det vi gör är att skapa ett ekosystem som handlar om digitalt ledarskap och hur man leder en verksamhets digitala transformation", säger ledarskaps- och innovationsexperten Klara Adolphson, medgrundare till utbildningen.

Decoding X har precis släppt namnen på föreläsarna som kommer medverka under den tolv dagar långa utbildningen. Listan består av tunga namn inom politik, kommun och näringsliv. 

Hélène Barnekow, vd för Telia Sverige, och Marie Wall från näringsdepartementet är två av föreläsarna som ska medverka. De tror båda att de trots olika arbetsområden kan mötas över gränserna för att diskutera framtiden. 

"Det är mycket som är okänt så det är viktigt att man får beredskap med sig om hur man ska testa sig fram. Vi kan inte bara starta nytt hela tiden, vi behöver ställa om de gamla verksamheterna till den nya världen. Vare sig det är kommuner eller privata företag”, säger Hélène Barnekow.

För Marie Wall, som arbetar specifikt mot startup-bolag, är det viktigt att de olika verksamheterna samarbetar med varandra. Hon anser att de större bolagen kan lära sig mycket av de små.

”Det handlar om att stärka innovationskraften och hjälpa stora företag att hitta nya vägar.”

Grundarna Klara Adolphson och Claudia Olsson, vd för Exponential, såg en efterfrågan för den här typen av diskussion och vände sig till Handelshögskolan för att ta fram programmet. 

”För många av deltagarna är det svårt att tänka tre år framåt, till och med tre månader framåt för vissa. Tekniken förändras så mycket hela tiden så hur ska man kunna planera för framtiden och veta vilken kompetens som behövs?", säger Klara Adolphson.  

Hon hoppas att utbildningen kan göra det möjligt för verksamheterna att blicka framåt.

”Beslut fattas i dag som kommer att påverka våra organisationer och företag radikalt. Det finns inget facit, digitaliseringen händer nu så vi får avkoda detta tillsammans."

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies