ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Toppar får lämna Ålandsbanken: "De har underpresterat"

  • Foto: Jesper Frisk

Stefan Gothenby, chef för Ålandsbanken kapitalförvaltning och bankens aktiechef Albert Häggström har fått lämna sina tjänster. 

”De har levererat ett resultat under förväntan”, säger Tom Pettersson, vd för Ålandsbanken fonder.

Stefan Gothenby, chef för Ålandsbanken kapitalförvaltning och Ålandsbankens aktiechef Albert Häggström har fått sparken efter knappt fyra år på banken. Det kan Di avslöja.

Anledningen är en avkastning på förvaltningen som inte nått upp till förväntan, enligt Tom Pettersson, vd för Ålandsbanken Fonder.

”Det har varit en längre diskussion i samförstånd där vi konstaterade att de levererade ett förvaltningsresultat under förväntan”, säger Tom Pettersson.

”Vi har haft en omotiverat försiktig syn som legat oss i fatet under hela uppgången. Sverigefonden är ett exempel, men det gäller samtlig förvaltning”, fortsätter han.

Under 2017 steg Ålandsbankens Sverigefond 4,4 procent samtidigt som index steg med 8,7 procent.

Den nordiske aktiechefen Lars Söderfjell tar över Albert Häggströms uppgifter samtidigt som chefsstrategen Niklas Wellfelt tar över ansvaret för tillgångsallokeringen, det vill säga Stefan Gothenbys jobb.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer