Tompkins Financial höjer utdelningen för 32:a året i rad

Amerikanska banken Tompkins Financial höjer sin kvartalsutdelning med 2,1 procent till 48 cent per aktie, jämfört med tidigare 47 cent.

Utdelningen hamnar därmed på 1,92 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 2,3 procent. Det framgår av ett pressmeddelande. Det är 32:a året i rad som utdelningen höjs. 

Bolaget är därmed en utdelningsaristokrat, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 25 år i följd. Tompkins är en liten regional bank i nordöstra USA som grundades redan 1836. 

Huvudkontoret ligger i Ithaca i delstaten New York. Banken har kontor i delstaterna New York och Pennsylvania med drygt 900 anställda. Börsvärdet är 1,3 miljarder dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?