Tolkföretaget ger julgåvan till Röda Korset

Istället för den klassiska julgåvan var alla på tolkföretaget Transvoice rörande överens om att pengarna skulle gå till välgörenhet, och skänker nu 100 kronor per anställd till Röda Korset.

Transvoice är ett av Sveriges största tolkförmedlingsföretag och levererar över 700.000 tolktjänster per år. Det kan vara att till exempel att erbjuda tolkhjälp på Migrationsverket eller vid ett läkarbesök. Bolaget ser det som ett naturligt ansvar att hjälpa utsatta människor.

”Vi jobbar i en bransch där hela affärsidén går ut på att hjälpa utsatta människor, att kunna erbjuda tolktjänster på många olika områden”, säger Transvoice vd Jonas Ahlstedt och fortsätter:

”Vi kände att istället för att köpa julklappar till våra anställda i år var vi rörande överens om, både de anställda och ledningen, att skänka pengarna till Röda Korset för att hjälpa folk på flykt, till exempel i Syrien”. 

Jonas Ahlstedt berättar att företagets värdegrund vilar på en stor känsla för ansvar, både arbetsmässigt och socialt. Transvocie ger kontinuerligt pengar till välgörenhet. I våras hade företaget en insamling till FN:s flyktingorgan UNHCR.

”Vi är inte bara 150 anställda, vi har även ett nätverk av 4.000 av frilanstolkar. Vi uppmanade dem att skänka en timmes tolktid till UNHCR:s arbete. Vi fick in närmare 100.000 kronor på det sättet”, säger Jonas Ahlstedt.

Transvocie hoppas att fler företag väljer att göra som dem och hjälpa fler.

”Vi utmanar andra företag att göra likadant – att tillsammans med de anställda, istället för att göra som man brukar och ge en julgåva, skänka pengarna till välgörenhet”, säger Jonas Ahlstedt.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?