Annons

Tog emot miljoner utan tillstånd för boende

Ett företag i Uppsala fick totalt 1,9 miljoner kronor, 3.700 kronor per dag, för att ta hand om en ensamkommande 18-åring. Men företaget saknade tillstånd för stödboende och mannen flyttades runt mellan olika lägenheter, skriver Uppsala Nya Tidning.

Förutom att hävda att man drev stödboende uppgav företaget, som är i omsorgsbranschen, att det skulle hjälpa mannen att komma ifrån missbruk och kriminalitet.

Socialtjänsten i kommunen i Gävleborgs län som placerat ut 18-åringen upptäckte efter en tid att mannen flyttades runt. Företaget slutade lämna rapporter om 18-åringen och svarade inte längre i telefon. Kommunen anmälde företaget till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg.

Ivo har inte lyckats hitta någon verksamhet på de adresser i Uppsala som haft kopplingar till företaget. Kommunen ska nu granska ärendet vidare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?