ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Från 81 till 15 sålda bostäder för bostadsutvecklaren

  • Erik Karlin, vd. Foto: Tobin Properties

Kraftigt försämrat resultat för Bostadsutvecklaren Tobin Properties som redovisar en förlust på 3,7 miljoner efter skatt för det andra kvartalet. Endast 15 nya lägenheter såldes och inga nya bostäder har produktionsstartats. 

Tobin Properties redovisar ett kraftigt försämrat resultat för det andra kvartalet. Rörelseresultatet uppgick till 0,7 miljoner kronor (18,4) och resultatet efter skatt till -3,7 miljoner jämfört med 15,9 miljoner i motsvarande kvartal förra året. 

"Utveckling under det andra kvartalet fortsatte att präglas av en avvaktande marknad för nyproducerade lägenheter", skriver Erik Karlin i vd-ordet.

Under kvartalet såldes endast 15 nya lägenheter på bindande avtal jämfört med 81 stycken förra året, och inga nya bostäder produktionsstaratades. Tobin Properties har sedan tidigare 493 bostäder i pågående produktion som enligt vd Erik Karlin löper på enligt plan.

”Fokus för 2018 är att fortsätta leverera i pågående projekt avseende tid, pris och kvalitet”, skriver Erik Karlin i vd-ordet.

I maj justerade Tobin ner vinstprognosen för helåret från 250 miljoner till 75-125 miljoner. 

För det första halvåret uppgick rörelseresultatet till 3,2 miljoner kronor (45,7). Bolaget justerade under det gångna kvartalet ned prognosen för rörelsevinsten under helåret 2018 till spannet 75-125 miljoner kronor (från 250 miljoner kronor).

Den underliggande ebitda-marginalen för 2018 bedöms liksom tidigare hamna kring ”nuvarande nivåer”.

För det andra kvartalet 2018 uppgick den underliggande ebitda-marginalen till 7,1 procent, samma nivå som under det första kvartalet i år. För helåret 2017 blev den 7,4 procent.

Upphandlingsaktiviteten är hög på företagets huvudmarknader, uppger Aker Solutions och anger att bolaget bjuder på kontrakt för totala cirka 50 miljarder norska kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies