Tobii utökar vr-samarbete med Teotl

Tobii utökar samarbetet med Teotl Studios i och med integration av eyetracking i The Solus Project VR.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande och bekräftar därmed tidigare kommentarer som lämnats till Nyhetsbyrån Direkt.

Tobii och Teotl har arbetat tillsammans för att anpassa den befintliga eyetracking-funktionalitet som finns i pc-versionen av spelet till ett vr-format.

Redan inför vr-mässan Silicon Valley VR Expo (SVVR), som pågår i San Jose 29-31 mars uppgav Tobiis informationschef Sara Hyléen för Nyhetsbyrån Direkt att Tobii skulle visa en demo med eyetracking i vr-versionen av spelet The Solus Project.

"Solus är det första kommersiella vr-spelet där vår eyetrackingfunktionalitet nu byggts in", sade hon den 27 mars.

Demos kommer att visas i en demoversion av VR-headsetet HTC Vive, som, genom ett tekniksamarbete mellan Tobii och Valve, har inbyggd eyetracking.

Tobii eyetracking är integrerat i över 55 PC-speltitlar, inklusive Elite: Dangerous och Ghost Recon Wildlands, och Tobii arbetar med sitt nätverk av spelstudior för att de nu också ska ta eyetracking till sina vr-titlar, uppger bolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?