ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Mitt bolag bidrar

Tobias Ekman Invest skänker 100.000 kronor

  • Foto: TT/Privat

Tobias Ekman Invest skänker 100 000 kronor till Läkare utan gränser.
Inspirerad av Roger Akelius insåg Tobias Ekman att hans bidrag skulle göra dubbelt så stor nytta.

Tobias Ekman beskriver sig själv som en person som ser alla insamlingsgalor på tv och efteråt torkar en tår ur ögonvrån och konstaterar att han borde ha gjort något.

”Jag tror att många känner igen sig i den situationen, det är lätt att vara efterklok och se att man borde ha gjort något för just den insamlingen eller den katastrofen”, säger han.

Att Roger Akelius dubblar bidragen till Läkare utan gränser i december fick Tobias Ekman att anta utmaningen och han skänker genom Tobias Ekman Invest 100 000 kronor till hjälporganisationen.

”Jag har haft en del framgångar i mitt enmansföretag i år och jag mår bra när jag vet att andra mår bättre”, säger Tobias Ekman.

Tobias Ekman var tidigare ägare till Tosselilla sommarland i skånska Tomelilla på Österlen. I dag investerar han främst i företag inom medicin, medicinteknik, hälsa och ekologiska livsmedel. Bland investeringarna finns Hansa Medical och Midsona.

”Jag tror att sommarlandet kan ha bidragit till att jag mår bra av att se andra ha det bra”, säger han.

Tobias Ekman hoppas att fler ska följa efter och anta Roger Akelius utmaning.

”Genom att synliggöra kan man också stimulera andra. Det är en fantastisk känsla att göra skillnad och man får så mycket tillbaka, även om det inte handlar om pengar”, säger Tobias Ekman.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer