Tobaksjätten Philip Morris tar rökpaus

Tobaksjätten Philip Morris nyårslöfte är att sluta med cigaretterna. Målet är att få rökare att gå över till andra tobaksalternativ. Det rapporterar Fast Company.

Bild:TT

Nu ska tobaksbolaget Philip Morris ta en paus från cigaretterna. Det skriver företaget i ett inlägg publicerat på deras webbsida. Målet är att försöka hjälpa rökare att byta traditionella cigaretter till rökfria produkter som e-ciggen. Enligt företaget är deras kampanj ett sätt att på allvar visa att de vill arbeta för en rökfri framtid, utan traditionella cigaretter.

Men Philip Morris överger inte tobaken helt och hållet, vilket företaget motiverar med att deras andra produkter är mindre skadliga för hälsan. Dock menar World Health Organization att antagandet om att cigarettalternativen skulle vara mer hälsosamma, kan vara missvisande.

I dag säljs e-cigaretter för runt 5 miljarder dollar per år, och marknaden väntas ha en tillväxt på över 16 procent varje år fram till 2022. 

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal? 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?