ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Di Gasell

Tjurskallighet och samarbete tog duon genom stålbadet

  • Anders Olsson och Mattias Backström är grundare och ägare av Riggtech. Foto: Riggtech

Efter några tunga år i starten har Riggtech nu satt fart.

”Vi tror väldigt starkt på framtiden”, säger Anders Olsson, delägare.

Riggtech är Gasellföretaget från Ljusdal som arbetar med effektiva borrlösningar, såsom schacktfri borrning, rörtryckning, provtryckning och mycket mer. Det handlar bland annat om betonghåltagning och markarbeten, och uppdragen utförs över hela landet.

”Vi borrar ner vatten, avlopp, fjärrvärme, elkablar, fiber, ja det mesta. Det är ett effektivt sätt som även bidrar till att man undviker stora trafikstörningar under arbetets gång”, säger Anders Olsson, delägare och en av de fyra personer som grundade bolaget 2009.

Sedan två år tillbaka ägs Riggtech av Anders Olsson och Mattias Backström.

”Vi kompletterar varandra otroligt bra. Jag är övertygad om att det är en stor anledning till att vi har lyckats så pass bra”, säger Anders Olsson.

Under de senaste tre åren har Riggtech investerat för runt 30 miljoner kronor per år.

”Vi har varit ute på en investeringsresa som vi nu håller på att ta oss igenom. Det känns bra att nu kunna fokusera mer på affären igen.”

Succén var dock inte självklar från början.

”Det var några tunga år då vi ibland undrade om det var värt att fortsätta. Inte förrän 2014 började det vända.”

Att Anders Olsson ändå valde att hänga i och fortsätta jobba på trots den tuffa starten tillskriver han till stor del sin tjurskallighet.

”Den är både en tillgång och en förbannelse”, säger han och skrattar.

En eventuell lågkonjunktur är inget som Anders Olsson och Mattias Backström räds.

”Vi jobbar mycket åt kommuner och elbolag, och det är verksamheter som pågår oavsett konjunkturer”, säger Anders Olsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer