Hoppa till innehållet

Annons

Tjänsteförmånen som värderas högst bland unga

Det finns flera tjänsteförmåner som är viktiga för både arbetslivet och framtiden. Di har listat vad de egentligen kostar din arbetsgivare och vilken som är populärast bland svenskarna.

Bild:Colourbox/TT

För första gången tycker en majoritet, på 40 procent, av unga, mellan 15 och 29 år, att tjänstepensionen är den viktigaste löneförmånen, enligt en ny TNS Sifo-undersökning.

I tidigare mätningar har friskvårdsbidraget, som nu gillas bäst av 25 procent av de unga, varit den populäraste förmånen. Mindre överraskande är att sex av tio över 50 år, som närmar sig pensionen, tycker att tjänstepensionen är den viktigaste förmånen.

”Jag hoppas att utvecklingen bland unga beror på att vi pratar mer om det. Vi har haft projektet med tjänstepensionens dag den 27 september i flera år nu. Om fler pratar om det samtidigt kanske polletten trillar ned”, säger Kristina Kamp, pensionsekonom på sajten Min Pension till Di. 

”Tidigare, för den här generationens mormor och morfar, har tjänstepensionen inte spelat lika stor roll. För deras mamma och pappa är den viktigare eftersom de sannolikt tillhör den generation där tjänstepensionen utgör en allt större del av pensionen. Familjen är en viktig källa till information om pension, visar tidigare undersökningar”, fortsätter hon.

Värderat i pengar är tjänstepensionen den förmån som är mest värdefull. I de vanligaste kollektivavtalen betalas 4,5 procent av lönen in till den framtida pensionen, vilket motsvarar 1.260 kronor i månaden för en månadslön på 28.000 kronor.

För blivande pensionärer kan tjänstepensionen utgöra mer än 20 procent av den totala pensionen och för den som har en högre inkomst kan det röra sig om halva pensionen.

”Många unga bryr sig främst om den utbetalda lönen eftersom den är här och nu, men pensionen är också en del av lönen. Det är bra att fler unga uppmärksammar vikten av att ha en bra pension och jag hoppas att utvecklingen fortsätter i den här riktningen”, säger Tomas Carlsson, pensionsexpert på valcentralen Collectum, till Di.

Jämför sparkonto – hitta bästa räntan (extern tjänst)

Förmån     Så mycket är den värd för dig/år
Tjänstepension   15 000 kr    
Rätt att träna på arbetstid 6 000 kr    
Friskvårdsbidrag t.ex. gymkort 3 000 kr    
Mobiltelefon   2 500 kr    
Kaffe på jobbet   2 000 kr    
Fruktkorg på jobbet   1 000 kr    
Tjänstebil     Varierar    
Källa: Min Pension        

Innehåll från Yabie EnterpriseAnnons

Dynamiskt kassasystem för framtidens handel

Steve Johnson, Head of Business Development på Yabie Enterprise. Foto: Adrian Beck
Steve Johnson, Head of Business Development på Yabie Enterprise. Foto: Adrian Beck

Yabie Enterprises kassasystem är anpassat för att smidigt integreras i en automatiserad handelsstruktur. Det möjliggör för handeln att effektivisera sina flöden och stärka sin konkurrenskraftgenom djupa integrationer med affärssystem och andra kringliggande system så som e-handel.

Handeln utvecklas konstant och för att hänga med i takten behövs rätt verktyg. Yabie Enterprises kassasystem är anpassat för att ingå i en automatiserad och sömlös handelsstruktur. Kassan ger därmed bästa möjliga förutsättningar för riktig Omnichannel, eller Unified Commerce om så önskas. Tack vare detta blir kassan också en naturlig del av en modern systemkarta. 

– På Yabie Enterprise jobbar vi efter strategin best of breed. Det vill säga vi bygger en systemkarta med de bästa och mest specialiserade systemen för varje funktion. Vi har nära samarbeten med innovativa partners och etablerade affärssystem. Allt för att erbjuda våra kunder en integrerad handel som är anpassad för ett kommersiellt samhälle som ständigt förändras, säger Steve Johnson, Head of Business Development på Yabie Enterprise.

Mer om Yabie Enterprises kassasystem här 

Yabie Enterprises kassa är anpassad för att kunna hantera flera och djupa integrationer mot kunders affärssystem eller andra kringliggande system. Kassasystemet ska helt enkelt kunna erbjuda handeln obegränsade möjligheter att kunna effektivisera sina flöden.

– Vårt kassasystem är en investering som ger dig högsta kvalitet på integrationer kombinerat med den senaste tekniken, vilket kommer att öka ditt företags konkurrenskraft markant, säger Steve Johnson.

Framtidens handel förutsätter att handlare kan anpassa sig efter marknaden – eller leda den. Genom att investera i Yabie Enterprise kassasystem får företag en levande, expansiv handel som du tryggt möter framtidens utmaningar med.

– Kassasystemet är en central punkt i affärsverksamheten för en retailer idag. Har du inte rätt kopplingar mot e-handel, PIM-system, kundklubbar, servicepartners och allt vad det kan vara halkar du snabbt efter. Yabie Enterprise är nyckeln i en svårtillgänglig kassavärld, säger Steve Johnson och avslutar:

Mer om Yabie Enterprises kassasystem här 

– Kort sammanfattat kan man säga att en investering i ett modernt kassasystem innebär en förenkling av interna flöden, ger kunden en behagligare köpupplevelse och underlättar vardagen för butikspersonalen.

Om Yabie Enterprise:

Yabie Enterprise är en del av Yabie AB, Sveriges snabbast växande fintechbolag. Yabies vision är att bli en ledande europeisk aktör inom mjukvara för betalnings- och kassalösningar. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 650 miljoner SEK i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och NFT Ventures.

Mer från Yabie Enterprise

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Yabie Enterprise och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera