Tjänsteföretagen tror inte på Arbetsförmedlingen

Förtroendet för Arbetsförmedlingen är lågt bland svenska tjänsteföretag. Blott 12 procent har ganska eller mycket stort förtroende för myndigheten, enligt en ny Sifo-undersökning som Di tagit del av.

Bild:TT

Siffrorna i den så kallade företagarpanelen, som har beställts av arbetsgivarorganisationen Almega, är allt annat än smickrande för Arbetsförmedlingen. Av de 621 svarande medlemsföretagen uppger 25 procent att förtroendet är mycket litet, medan andelen som har ganska litet förtroende för myndigheten uppgår till 33 procent.

Alternativet ”varken stort eller litet förtroende” valdes av 28 procent av de svarande.

Betydligt färre har en positiv syn på Arbetsförmedlingen. Endast 2 procent har mycket stort förtroende, och 10 procent svarar att förtroendet för myndigheten är ganska stort.

Merparten har heller inte använt sig av myndigheten under den senaste tiden. Hela 65 procent uppger att de inte har gjort några rekryteringar alls via Arbetsförmedlingen under det senaste året. En rekrytering via förmedlingen har gjorts av 11 procent av de svarande, medan två respektive tre rekryteringar anges av 7 och 4 procent.

Fyra eller fler rekryteringar via myndigheten har under det senaste året gjorts av 9 procent av de svarande.

Nätundersökningen genomfördes under perioden 3-16 februari bland Almegas medlemmar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?