ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Tiotusentals lockas till ”världens bästa inomhustävling”

  • Foto: Claes Jakobsson

På onsdagen drar Gothenburg Horse Show igång för det 44:e året i rad. I vanlig ordning fylls Scandinavium med sand och ryttare intar arenan. Di har pratat med Erika Olsson som är ny projektledare för årets evenemang. 

Gothenburg Horse Show är ett femdagarsevenemang fullproppat med ridning. Under dagarna kan man följa ridsporttävlingar i flera olika nivåer, men de främsta tävlingarna är de inom världscupen. Intresset för eventet är stort och på lördag kväll kommer arenan att vara fullsatt.

”Lördagskvällen kommer att bli riktigt magisk med bland annat världscupdressyr, Gothenburg Trophy och Hall of Fame”, säger Erika Olsson.

Hall of Fame är ett koncept som infördes på förra årets evenemang där man hyllar ridsportprofiler och hästar som har betytt mycket för Gothenburg Horse Show. 

”I år kommer Hugo Simon som vann den allra första världscupfinalen som hölls på Gothenburg Horse Show år 1979. Han är 77 år gammal vid det här laget men kommer ändå hela vägen till Scandinavium för att ta emot sitt pris.” 

Erika Olsson tillträdde sin tjänst på Got Event, som arrangerar Gothenburg Horse Show, i somras. Sedan dess har det varit fullt upp med att planera evenemanget. 

”När jag klev in i augusti var redan mycket arbete klart. Så fort ett evenemang är avklarat börjar man planera nästa, det tar ett helt år. Vi är en liten kärntrupp på Got Event som endast arbetar med Gothenburg Horse Show, vi planerar och förbereder. Sedan är det fem extremt intensiva dagar när man ska se till att allting klaffar.” 

Under dessa fem dagar är det 300 funktionärer på plats och Erika Olsson har tidigare år själv varit funktionär. 

”Man bara släpper sitt vanliga liv och går in i den här fantastiska bubblan.”

Erika Olsson beskriver sig själv som en glad ponnymamma. Hon har en dotter som tävlar i ridsport och rider själv ibland. 

”När jag såg att möjligheten fanns att söka den här tjänsten så tog jag den. Det är lite av en dröm att kunna kombinera ett jobb med den passion man har på fritiden.”

Gothenburg Horse Show har över 70.000 besökare varje år, men det varierar beroende på om det är ett finalår inom världscupen eller inte. Detsamma gäller med omsättningen, säger Erika Olsson. 

”Den pendlar mellan 25 - 40 miljoner, och ambitionen är alltid att utfallet ska vara positivt. Vi har ett uppdrag från Got Event att skapa värde för göteborgaren och driva besökare till staden genom positionen som ett av de viktigaste årligt återkommande evenemangen i Göteborg, tillsammans med bland annat Gothia Cup och Göteborgsvarvet.”

Eventet finansieras helt genom biljettintäkter och sponsorer och får de ett överskott så går det tillbaka in till Göteborg Stad förklarar Erika Olsson. 

När Di pratar med Erika Olsson så är lastbilar fyllda med sand på väg till Scandinavium. På kvällen hålls en rockkonsert, men under natten kommer de få tillgång till arenan. 

Kommer ni att sätta igång inatt?
”Ja, vi kommer börja direkt med att riva ner och bygga upp en ny arena.”

Känner du dig stressad?
”Nej, förväntansfull. Vi har planerat in i minsta detalj och det ska bli så kul att äntligen få uppleva det live.” 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer