ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tioårshögsta i Asien efter Wall Street-rekord

  • Foto: AP

Asiens börser klättrar på måndagsmorgonen, med stöd av fredagens rekordstängning i USA.

Wall Street firade två nya rekordnivåer på fredagen. Breda Standard & Poor’s 500 stängde över 2.500 för första gången någonsin, samtidigt som Dow Jones industriindex noterade ännu en rekordstängning på 22.268. Nordkorea lyckades inte skrämma investerarna.

”Vi såg faktiskt inte något större avtryck alls på marknaden efter det senaste robottestet”, säger Todd Elmer på Citigroup till Bloomberg.

Ledande index i Asien tar rygg på Wall Street under måndagen. Det breda MSCI-indexet för aktier i Asien och Stillahavsregionen, exklusive Japan, klättrar en dryg procent till tioårshögsta. Shanghaibörsens kompositindex stiger med 0,3 procent, medan Hangseng-index i Hongkong klättrar 1,1 procent. Tokyobörsen håller helgstängt på måndagen.

Veckans huvudämne blir den amerikanska centralbanken Federal Reserves räntebesked på onsdagen.

”Den här veckan handlar helt och hållet om global likviditet”, skriver analytiker på ANZ i en not, enligt Reuters. ANZ hänvisar såväl till Fed-beskedet som till att Bank of England nu tycks luta åt en räntehöjning, vilken kan komma redan i november.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer