ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Karriär

Tio svenska doldisar på Forbes prestigelista

  • Agnes Larsson, Viktor Stensson och Christopher Alesund. Foto: Pressbild, TT, TT.
  • Agnes Larsson en av grundarna till Minecraft. Foto: Minecraft/Pressbild
  • Foto: Jesper Frisk
  • Foto: Claudio Bresciani / TT

Hört talas om Christopher Alesund? Eller Agnes Larsson? De tillhör Sveriges mest framgångsrika under 30 år, enligt amerikanska Forbes prestigefulla lista.

Tio svenska talanger finns med på den amerikanska affärstidningens lista ”30 under 30”, skriver Expressen. 

Christopher Alesund, 28 år, är kanske mer känd under sitt alias ”GeT-RiGhT”, i alla fall för dem som spelar Counter-Strike. Han spelar numera med rekordlaget Ninjas in Pyjamas. 

Forbes är kanske mest känd för sin miljardärslista, men på den här listan räcker det med talang, och flera av svenskarna som lyfts fram finns just i kategorin Sport och spel. 

En av dem är Agnes Larsson, 26 år, som har lett arbetet med att utveckla Minecraft och är talaesperson för Mojang. I samma kategori finns den yngsta svensken: Pierre Silfver, som bara är 20 år, men hunnit med att vinna tre världsmästerskap av Rocket League under namnet Turbopolsa. 

Men det är inte bara spelande svenskar på listan. Olivia Lindelöf, 25 år, jobbar på EQT Partners och Forbes påpekar att hon ”dagligen måste övertyga mycket äldre personer, som oftast är män”, enligt Expressen. 

Viktor Stensson, 28, som är medgrundare av bokföringsprogrammet Bokio är också med på listan, liksom Lucas Carlsén och Fredrik Fors, båda 29 år, som är medgrundare av försäkringsutmanaren Hedvig.

Álvaro Soria Salinas, 25 år, är enda svensken inom Vetenskap och hälsa. Han tar fram  ett instrument till den Europeiska rymdorganisationen ESA skriver Expressen. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies