1515

Tillväxt på 31 procent för 24Sevenoffice

24Sevenoffice, som utvecklar affärssystem, hade en försäljningstillväxt på 31 procent under andra kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal i fjol och justerad för valutarörelser.

Konsoliderad nettoomsättning blev 39,1 miljoner kronor för det andra kvartalet. Ebitda-resultatet uppgick till 5,3 miljoner kronor (-3,0), motsvarande en ebitda-marginal på 13,1 procent. Rörelseresultatet blev 3,3 miljoner kronor (-8,5).

Kundintaget uppgick till 12.200, en ökning med 29 procent jämfört med andra kvartalet 2019.

”Även om vi levererar ett starkt kvartal är det fortfarande för tidigt att säga att covid-19-krisen är över och att vårt resultat inte kommer att påverkas av pandemin. Det är för tidigt att säga om effekten på ekonomin kommer att försämras under andra halvåret med en ökning i konkurser som kan påverka vår kundbas. Vi övervakar dock utvecklingen och dess eventuella effekter noga och är redo att anpassa vår affär”, skriver vd Ståle Risa.

På den positiva sidan ser bolaget en ökning i bolag som vill digitalisera och automatisera affärsadministration med 24Sevenoffice och det kan mycket väl bli denna effekt som kommer att driva tillväxten de kommande kvartalen, skriver vd.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?