1515

Tillfälligt avbrott för Teslas ”Full Self-Driving” – ny version redan ute

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla tvingades på söndagen dra tillbaka den senaste betaversionen av sin semi-autonoma tjänst Full Self-Driving (FSD) – endast en dag efter att den släpptes till utvalda Tesla-ägare. Men en uppdaterad version rullades ut redan dagen efter.

Foto:Tesla

Parallellt med att Teslas TSLA -6,42% Dagens utveckling börsvärde på måndagen överskred 1 biljon dollar brottas bolaget med mjukvaruproblem gällande deras senaste betaversion av FSD. Användare av det semiautonoma förarassistans-systemet har rapporterat in flera buggar, bland annat om felaktiga kollisionsvarningar, skriver Automotive News.

Bolagets grundare och vd Elon Musk skriver på Twitter att man rullade tillbaka till den tidigare versionen av mjukvaran, och tillägger:

”Observera att detta kan förväntas med betaprogramvara. Det är omöjligt att testa alla hårdvarukonfigurationer under alla förhållanden med intern kvalitetssäkring, därav offentlig beta”, skriver han.

I ett senare tweet från Musk meddelas att en ny version rullats ut till beta-testarna, men det framgår inte vad som har fixats. Enligt nyhetssajten CNBC ska de Tesla-ägare som godkänts att utvärdera FSD fått ett mejl på måndagen där de erbjudits att ladda ner den senaste versionen.

Senare kom en förklaring om vad som varit problemet:

National Highway Traffic Safety Administration, som är en amerikansk motsvarighet till Trafikverket, inledde i augusti en formell granskning av Teslas autopilotsystem med anledning av flera incidenter där Teslas förarassistans-system varit inblandat. En talesperson för myndigheten sa på måndagen att de kontaktat Tesla för att få mer information kring tillbakadragandet av FSD, och vilka förändringar som skett i den uppdaterade versionen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?