ANNONS:
Till Di.se

Tiggande man gripen för penningtvätt

  • Man stannar och pratar med en tiggare i Stockholm. OBS: Mannen på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Hasse Holmberg

En man som tiggde vid Resecentrum i Uppsala greps på måndagen misstänkt för brott mot penningtvättslagen, skriver Upsala Nya Tidning.  

"Det var mitt på dagen i går som en man kontrollerades av polis. I samband med kontrollen upptäcktes att han hade en stor summa pengar på sig. Han kontrollerades eftersom man upplevde att han var aggressiv i sitt tiggande. Mannen greps och är nu anhållen misstänkt för penningtvättsbrott", säger polisen talesperson Lisa Sannervik.

UNT skriver att mannen hade flera miljoner i kontanter i bland annat jackan. Lisa Sannervik kan inte bekräfta det men säger att det var "en stor summa".

TT: Kan vem som helst som går omkring med en stor summa pengar bli misstänkt för brott mot penningtvättslagen?
"Det är omständigheterna kring händelsen eller personen som gör att misstankar skapas. Vi måste ha en misstanke för att kunna gripa någon. I det här fallet har vi haft misstankar om att det kan handla om penningtvättsbrott och det är det vi ska utreda nu", säger Lisa Sannervik.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies