ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Putt i rätt riktning för Woods ekonomi

  • Foto: Lynne Sladky

Revanschlusten lyste i Tiger Woods ansikte när han natten till måndagen kammade hem den sista deltävlingen i PGA-tourens slutspel FedEx Cup - hans första vinst sedan 2013. 

Efter fem år utan seger finns det inget tvivel om att golfspelaren Tiger Woods, 42 år, återigen har tagit sig in i golfens finrum. Natten till måndagen tog han hem segern i Tour Championship i Atlanta, den sista deltävlingen i PGA-tourens slutspel FedEx Cup. En seger som gav honom 1,6 miljoner dollar, motsvarade drygt 14 miljoner kronor.

Woods, som har haft ett antal tunga år med bland annat två knäoperationer och fyra ryggoperationer, varav den senaste genomfördes under våren 2017, hade svårt att hålla tillbaka tårarna när han under natten stod som segrare tävlingen.

“Jag ser definitivt detta som en av mina bättre prestationer. Om man bara tittar på var jag har varit, vad jag har behövt gå igenom och kämpa för, och all hjälp jag har behövt få för att jag skulle komma hit. Min kropp var ett vrak”, sa han till NBC efter vinsten. 

Woods golfkolleger har efter segern inte varit sena med att hylla hans prestationer. Bland annat uttalade sig den 18-faldige majorvinnaren Jack Nicklaus i en intervju med Golf Channel och berömde kollegans prestationer. 

"Det var väldigt speciellt. Jag såg lite av de slag som Tiger slog och swingen han gjorde såg väldigt bra ut. Det var egentligen ingen som utmanade honom och han spelade som den gamle Tiger. Jag är väldigt glad för hans skull.

Trots vinsten i finalen räckte det inte hela vägen för att slå världsettan Justin Rose i slutställningen av årets PGA-tour. Där slutade Woods på en andraplats och fick för den 3 miljoner dollar, motsvarande drygt 26 miljoner kronor, i stället för Justin Roses prischeck på 88 miljoner kronor. Men motsvarande totalt 40 miljoner tjänade Tiger Woods alltså på fyra dagars golfspel.

Med gårdagens framgång väntas Woods klättra upp till plats 13 i världsrankingen, vilket innebär att han har hoppat 1.186 platser sedan förra året, då han rankades på 1.199:e plats.

Enligt Forbes har Tiger Woods tjänat 1,5 miljarder dollar, motsvarande 13,2 miljarder kronor, sedan har blev proffs 1996. Av detta är mindre än 10 procent prispengar och resterande del framför allt sponsorpengar. 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer