ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tidigare V-ledaren: Förödmjukande för Vänsterpartiet

  • Foto: Anders Wiklund/TT

Vänsterpartiets före detta partiledare Lars Ohly tror inte på ny en S+MP-regering.

Han tycker Vänsterpartiet har förödmjukats, skriver han i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

För att uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna ska bli verklighet krävs att Vänsterpartiet inte röstar emot Stefan Löfven som statsminister. 

Men det är inte självklart att V släpper fram en S+MP-regeringen, menar Lars Ohly, tidigare partiledare för Vänsterpartiet.

"Det skulle förvåna mig mycket om en ny S-MP-regering kommer att tillträda och överenskommelsen därmed bli verklighet. Anledningen är den förödmjukande behandlingen av Vänsterpartiet", skriver Lars Ohly i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

”Det är uppenbart att Socialdemokraterna sålt ut Vänsterpartiet samtidigt som de beslutade sig för att kasta bort alla former av vänsterpolitik”, skriver han vidare. 

Han tycker det verkar som att förhandlingen mellan de fyra partierna bara förts av tre partier, och att det inte går att hitta några spår av socialdemokratisk politik i uppgörelsen.

Lars Ohly tycker det finns mycket i uppgörelsen som Vänsterpartiet inte kan acceptera och tar upp inslag som avskaffad värnskatt, utökat rut-avdrag, förändrad arbetsrätt och fri hyressättning i nyproducerade bostäder.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies