Annons

Tidigare IMF-chef åtalas för bedrägeri

Rodrigo Rato, tidigare chef för Internationella valutafonden (IMF), åtalas i en spansk domstol för bedrägeri. Åtalet gäller börsintroduktionen 2011 av Bankia, som han då ledde. Banken fick senare räddas av spanska staten 2012, mindre än ett år efter börsnoteringen. Tiotusentals småsparare förlorade sina pengar.

Nu åtalas den 68-årige Rato för att mörkat Bankias dåliga finanser. Åklagaren kräver att han döms till fem års fängelse. Åtalet omfattar också ett 20-tal andra tidigare chefer i Bankia.

Rato, som även varit spansk ekonomiminister, dömdes i februari till 4,5 års fängelse i ett separat åtal för förskingring under sin tid som vd i bankerna Caja Madrid och Bankia.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?