1515
Annons

Tidigare Eltel-toppar slipper skadeståndkrav

Eltels tidigare vd Axel Hjärne och den tidigare styrelseordföranden Gérard Mohr slipper skadeståndskrav. Det meddelar bolaget i anslutning till rapporten för det första kvartalet som visar att nettoomsättningen minskade med 10,5 procent.

Bild:Eltel

Det blir inga skadeståndskrav på Eltel ELTEL -1,42% Dagens utveckling s tidigare vd Axel Hjärne och den tidigare styrelseordföranden Gérard Mohr sedan de nekats ansvarsfrihet på stämman i juni förra året.

Det framgår av ett pressmeddelande från Eltel, där styrelsen hänvisar till de rättsliga förutsättningarna samt att ett skadeståndskrav skulle bli kostsamt och kräva resurser.

"Styrelsens bedömningar har skett med utgångspunkt i bolagets förhållanden varvid det noteras att det står aktieägare i bolaget fritt att efter egna överväganden beslut om att väcka talan i enlighet med bestämmelserna i aktiebolagslagen", skriver Eltel.

Samtidigt visar bolagets färska kvartalsrapport att nettomsättningen minskade med 10,5 procent till 266,6 miljoner euro. I rapporten skriver Eltel att minskningen är i linje med den pågående avvecklingen av verksamheter utanför kärnaffären.

Justerat för försäljningen av olika verksamheter och valutaeffekter steg istället kärnverksamhetens nettoomsättning med 1,6 procent.

Ebit-resultatet bättrades till minus 10,4 miljoner euro, att jämföra med minus 159,8 miljoner euro under fjolårets första kvartal. Förlusten per aktie uppgick därmed till 0,06 euro jämfört med en förlust om 1,53 euro under motsvarande period 2017.

Från och med 2019 väntas omorganisationen ge besparingar på drygt 3 miljoner euro på årsbasis. Under 2018 kommer dock resultatet tyngas av motsvarande belopp, varav en tredjedel togs under första kvartalet enligt rapporten.

Kostnadssänkningar kommer fortsätta att ligga i fokus resten av året enligt vd och koncernchef Håkan Kirstein som kommer att lämna över till efterträdaren Casimir Lindholm i september.

"I varje operativ enhet genomförs nu åtgärdsplaner för att förbättra kapacitetsutnyttjandet. Vi stärker även stegvis organisationen i olika ledningsfunktioner och lägger därmed grunden för ett mer operativt fokus framöver", skriver Håkan Kirstein i en kommentar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?