ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tidigare anställd stämmer Grand Hotel

  • Foto: Hampus Andersson

Den anställde nekades ledighet när han ville gå hem och ta hand om sitt sjuka barn. Nu stämmer han Investorsfärens Grand Hotel och yrkar på 40.000 kronor i skadestånd. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Det var i februari 2018 som en hovmästare på Grand Hotel behövde ta ledigt en kväll för att ta hand som sitt sjuka barn. Men mannen nekades ledighet av sin närmaste chef. Därefter ska chefen ha gjort det klart att han inte var välkommen på den årliga personalfesten - med trerättersmiddag - dagen efter. 

Via sms blev den anställde kallad till möte med en högre chef veckan därpå, någon han uppfattade som en direkt konsekvens av att han tagit ledigt. Istället för att gå på mötet sa han upp sig. 

Nu lämnar han in en stämning i Arbetsdomstolen, där han stämmer Grand Hotel för brott mot föräldraledighetslagen och yrkar skadestånd på 40.000 kronor. 

Grand Hotel ägs sedan 1968 av finansfamiljen Wallenberg, som i dag är ägare genom Patricia Industries, en del av Investor. Peter "Poker" Wallenberg är styrelseordförande för Grand Hotel.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies