1515

Tidernas dyraste villa till salu

Säljaren av lyxpalatset Villa Cédres på Franska rivieran siktar på nytt världsrekord för en bostadsaffär. Utropspris: 3,3 miljarder kronor, skriver Expressen.

Villa Cédres.
Villa Cédres.Bild:Bloomberg

Herrgården byggd 1830 står på den exklusiva halvön Cap Ferrat, som ligger inklämd mellan Nice och Monaco på Franska rivieran, och tillhörde i början av förra seklet Belgiens mäktige kolonialhärskare Kung Leopold.

Villa Cédres kom senare att ägas av ägarfamiljen bakom spritdrycken Grand Marnier, Marnier-Lapostolle, som bland annat odlat olivlundar, fruktträdgårdar och cederträd på den 142.000 kvadratmeter stora tomten.

Säljare är det italienska destilleriet Davide Campari-Milano som köpte 14-rummaren med 1.672 kvm boyta så sent som i fjol. Lyckas de sälja till begärt pris motsvarande 3,3 mdr kr innebär det den dyraste bostadsförsäljningen någonsin, enligt Expressen.

Köparen får ta över ett palats fyllt av antika möbler liksom konstverk i tak, stuckaturer och paneler, handgjorda ljuskronor samt ett bibliotek med 3.000 böcker.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?