1515
Annons

Thyssen Krupp något bättre än väntat

Den tyska ståljätten Thyssen Krupp, med finansmannen Christer Gardell som storägare, redovisade på onsdagsmorgonen ett justerat rörelseresultat för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret i nivå med analytikernas förväntningar.

Bild:Janerik Henriksson/TT

Bolaget upprepar sina prognosen vad gäller justerat rörelseresultat och nettoresultat för räkenskapsåret 2017/2018.

"Orderingång och försäljning ökade något trots en negativ effekt från valutakursförändringar", skriver bolaget i delårsrapporten, där det lyfts fram att det gångna kvartalet var det bästa första kvartalet sedan programmet Strategic Way Forward inleddes. 

Thyssen Krupps justerade rörelseresultat uppgick till 444 miljoner euro. Väntat var enligt Bloomberg News prognossammanställning ett justerat rörelseresultat om 438 miljoner euro. Omsättningen blev 9,8 miljarder euro, något under väntade 10,2 miljarder.

För räkenskapsåret 2017/2018 räknar bolaget med att försäljningen ska öka med låga till mellanhöga ensiffriga procenttal för kvarvarande verksamhet. Det justerade rörelseresultatet spås landa i intervallet 1,8-2,0 miljarder euro och för nettoresultatet väntas en väsentlig förbättring från fjolårets 271 miljoner euro.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?