1515

Thule tappar på börsen trots köprekommendation

Friluftsbolaget Thule har det fortsatt motigt på börsen. Trots en färsk köprekommendation faller aktien med 5 procent i morgonhandeln.

Thule THULE -1,57% Dagens utveckling , som rapporterade i fredags, lyckades då hålla aktien över vattenytan och steg på måndagen med över 8 procent. Men trenden under oktober är starkt negativ, kursen är ner över 21 procent för månaden, vid 10.20-tiden på tisdagen. Hittills år är aktien ner cirka 6,5 procent.

I rapporten varnade vd Magnus Welander för att svårigheterna på den amerikanska marknaden kommer att hålla i sig:

"Den amerikanska marknaden fortsätter att vara utmanande och vi har ytterligare ett halvår framför oss med negativa effekter, motsvarande en lägre försäljning om cirka 60 miljoner kronor", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Effekten av de amerikanska importtullarna, som bolaget uppskattar till 50 miljoner kronor, kommer att föras vidare till kunderna.

"Generellt anser vi inte att detta kommer påverka oss märkbart i ett konkurrent-perspektiv. Potentiella effekter på efterfrågan är i dagsläget svåra att bedöma", skriver Thule.

På måndagen höjde SEB Equities sin rekommendation för Thule till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar 190 kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?