1515

Three Gates förvärvar spelrättigheter

Three Gates förvärvar rättigheterna till Professional Bull Riders officiella spel 8 to Glory för konsol och mobil.

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Det nya avtalet mellan PBR Investments och Three Gates sträcker sig fram till 31 december, 2020 och inkluderar utvecklingen av det officiella konsolspelet för Professional Bull Riders och rättigheterna till mobilspelet 8 to Glory.

Genom affären med PBR Investments erhåller Three Gates rätten att utveckla konsolversionen av mobilspelet 8 to Glory, som kommer att lanseras under 2018 i samband med Professional Bull Riders 25-årsjubileum. Three Gates kommer att ha rätt till merparten av royalty-intäkterna för produkterna under avtalstiden. Samarbetsavtalet medger även utveckling för PC och andra plattformar, men några officiella planer för produkter för andra plattformar finns inte för tillfället. I avtalet ingår även rättigheterna till mobilversionen av 8 to Glory.

I samband med förvärvet har Three Gates tagit upp ett brygglån på 7 miljoner kronor för att finansiera förvärvet, samt kortsiktigt stärka bolagets likviditet. Lånet har en löptid på 12 månader, med möjlighet för Three Gates att säga upp lånet i förtid utan tillkommande kostnad. Årsräntan på lånet uppgår till 18 procent.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?