1515
Annons

Thomas Stensgaard ny kommersiell chef hos Lauriz.com

Auktionshuset Lauriz.com, listat på First North, anställer Thomas Stensgaard som ny kommersiell chef för koncernen. Han kommer att ansvara för den kommersiella utrullningen av bolagets reviderade strategi under 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under de senaste fem åren har Thomas Stensgaard varit bolagets marknadschef.

Samtidigt har Lauritz.com beslutat att den tillförordnade vd:n Henrik Engmark går tillbaka till sin position som operativ chef. Rekryteringen av ny vd pågår alltjämt. Till dess att rekryteringen är slutförd kommer styrelseordförande Bengt Sundstrøm att arbeta närmare verksamheten.

I november meddelade Lauritz.com en minskning i omsättningen med 22 procent för tredje kvartalet 2017.

"Konkurrensen har ökat betydligt under de senaste två åren med fler spelare inom försäljning av vintage-objekt, något som har utmanat oss under 2017", kommenterar Bengt Sundstrøm.

"Men vi är redo och ivriga att konsolidera och ytterligare expanderade Lauritz.coms position som det största auktionshuset i Norden. Under 2018 kommer vi att implementera vår reviderade tillväxtstrategi, anpassat till den nuvarande marknadssituationen. Vi kommer att fokusera på vår kärnverksamhet med online-auktioner av konst, design och antikviteter på våra geografiska kärnmarknader, men ändå presentera nya progressiva kunderbjudanden inom exempelvis expert-, leverans- och betalningstjänster", fortsätter styrelseordföranden.

Populistiskt hyckleri i golfvärden

Tidigare i år blev Henrik Stenson invald i svensk golfs Hall of fame. Sedan gick han över till LIV Golf som finansieras av Saudiarabiens investeringsfond.

Henrik Stenson.
Henrik Stenson.Foto:Daniel Nilsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Detta är en krönika av en fristående kolumnist. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera