ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Thomas Mattsson avgår som chefredaktör för Expressen

  • Foto: Jessica Gow/TT

Thomas Mattsson lämnar rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Expressen efter ett decennium på posten.

Thomas Mattsson tillträdde sin tjänst 2009 och har totalt arbetat närmare 25 år på tidningen.

”Jag vill tacka mina kollegor och Expressens ägare familjen Bonnier för att jag fick förtroendet att följa i så många stora publicisters fotspår”, säger Thomas Mattsson i ett uttalande.

Anders Eriksson, som förutom att vara vd för Bonnier News och Expressen också är vd för Di, säger i en kommentar att Thomas Mattsson varit central för at öka Expressens digitala räckvidd och därmed tidningens marknadsposition. Han lyfter särskilt fram Expressens tv-satsning under Thomas Mattssons tid som chefredaktör. Det innefattar också utvecklingen av Di Tv som Thomas Mattsson också varit ansvarig utgivare för.

Klas Granström, tidigare nyhetschef på Di och chef för di.se, utses till tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare. Han har arbetat på Expressen sedan 2014, bland annat som redaktionschef och chef för digitala medier. Kulturchefen Karin Olsson kvarstår som ställföreträdande ansvarig utgivare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer